Recycled

 

UNIBAG S.R.L. abordează problema deșeurilor textile, o problemă foarte dură în sectorul textil - industria textilă a UE generează deșeuri estimate la 16 milioane de tone pe an. O mare parte din aceste deșeuri sunt aruncate în depozite de deșeuri sau incinerate, cu un impact ridicat asupra mediului și la un cost mare. Resursele valoroase deținute în cadrul deșeurilor sunt, de asemenea, pierdute. Soluțiile pentru problema deșeurilor textile pot fi rezolvate de modelul economic circular.

Economia Circulară este un sistem economic care urmărește minimizarea deșeurilor și valorificarea maximă a resurselor. Într-un sistem circular de intrare a resurselor și a deșeurilor, emisiile și scurgerile de energie sunt reduse la minimum prin încetinirea, închiderea și îngustarea buclelor de energie și materiale; acest lucru poate fi realizat prin proiectarea, întreținerea, repararea, reutilizarea, reproiectarea, recondiționarea și reciclarea de lungă durată.

UNIBAG S.R.L. promovează produsele creative care ajută la reintroducerea deșeurilor textile în lanțul valoric, pentru a prelungi durata de viață a materialelor textile prin întreținerea, proiectarea,  reparareaa, reutilizarea, recondiționarea și reciclarea de lungă durată.

"Moda este foarte importantă. Îmbunătățește viața și, ca tot ce oferă plăcere, merită să fie făcut bine ." Vivienne Westwood